Posty

Wyświetlanie postów z październik, 2014

Zdrowa jesień – ile kosztuje urządzenie własnej spiżarki?

Obraz
Żyjąc w ciągłym biegu nie zwracamy już tak wielkiej uwagi na to co i kiedy jemy. Większość z nas zachwyca się jednak przetworami własnej roboty, które przywodzą na myśl czasy dzieciństwa. Kto odmówi babcinych konfitur czy ogórków domowej roboty? Czy przygotowanie spiżarki i własnoręczne wykonanie takich pyszności jest niemożliwe? Wystarczy zainwestować trochę czasu i pieniędzy, by móc cieszyć się smakami domowych przetworów przez cały rok.  Artykuł powstał we współpracy z: Organizacja przestrzeni Jak to zwykle bywa z pracą – od czegoś trzeba zacząć. W przypadku organizacji spiżarki warto zrobić rozeznanie jakie sprzęty już posiadamy, pozbyć się zepsutych lub zbędnych bibelotów i zrobić listę zakupów. Obowiązkowym elementem każdej spiżarki jest półka podzielona na sekcje (koszt: 50 - 300 zł). Powinniśmy ją umieścić w chłodnym pomieszczeniu z ograniczonym dostępem do światła dziennego (zwykle w jest to piwnica). Dzięki temu nasze przetwory dłużej zachowają świeżość i